Sex evenemang i dag 3/10

Kultur och Nöje W A S P är bandet som 1984 fick Siewert Öholm och vänner av moral och ordning att bli upprörda.
Publicerad 3 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Sångaren och frontmannen i hårdrockgruppen  W.A.S.P.
Sångaren och frontmannen i hårdrockgruppen W.A.S.P.

W A S P är bandet som 1984 fick Siewert Öholm och vänner av moral och ordning att bli upprörda. Till det anstötliga hörde både vissa av bandets låttexter och den spektakulära scenshowen. Samma år sålde Los Angeles-bandet över en miljon ex av sitt självbetitlade debutalbum, med hits som "I Wanna Be Somebody" och "L.O.V.E. Machine". Bandets frontman Blackie Lawless växte upp i New York och har bland annat ett förflutet i New York Dolls, där han ersatte Johnny Thunders strax innan bandet hann splittras. Efter några andra bandkonstellationer och flytt till Los Angeles bildades W A S P 1982. Vid den tidpunkten framstod de onekligen som ett av de tyngsta banden i genren hårdrock. W A S P - "Beast of Babylon World Tour" På KB:s scen kl 21. Dj: Orvar Säfström. ROCK Garagepunk. Jay Reatard gör en spelning på Babel i Malmö kl 21. Insläpp: kl 20. Jay Reatard började sin karriär utanför Memphis. 18 år gammal gjorde han sin första Europaturné med sitt band The Reatards. 2006 släppte han sin första soloplatta "Blood Visions" som blev en jättesuccé. FOLKMUSIK Jidder + B-Boa. Folkmusik från Skåne och Belgien vankas det kl 19 på Loftet vid Lilla torg i Malmö. OPERA Askungen framförs kl19 på Malmö Opera. Det handlar om Rossinis opera om Don Magnifico, hans fåfänga och själviska döttrar och den älskliga styvdottern Angelina. Dock har den fått en moderniserad utformning med handlingen förlagd till 50-talets italienska filmvärld. FILM Kultfilm. Det är dags för Doc Lounge på Mejeriet i Lund kl 20. Då visas Plötsligt igen av Malin Skjöld och Jenny Bergman. Det är uppföljaren till Plötsligt i Vinslöv, en film som snabbt fått kultstatus av oanade mått. FILM Agnès stränder visas kl 18.30 på Panora i Malmö. Agnès Varda återvänder till stränderna som varit en del av hennes liv. I Belgien, Sydfrankrike, Kalifornien och Paris, filmar Agnès sig själv och delar med sig av sin värld. Bilder, möten, utdrag ur filmer, fotografier och överraskningar bildar hennes självporträtt. Med filmer som "Cleo från 5 till 7", "Min lycka", "Vagabond" och "Efterskörd" har Agnès Varda gjort film i över fem decennier.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.