”Prioritera snabbtåg Malmö-Markaryd”

Nyheter På den senare linjen bör man först bygga ut snabbspår mellan Malmö och Markaryd och först därefter den planerade sträckan Markaryd-Helsingborg, anser Malmö stad som tillsammans med Region Skåne nu har yttrat sig över den statliga snabbtågsutredningen.
Publicerad 4 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

På den senare linjen bör man först bygga ut snabbspår mellan Malmö och Markaryd och först därefter den planerade sträckan Markaryd-Helsingborg, anser Malmö stad som tillsammans med Region Skåne nu har yttrat sig över den statliga snabbtågsutredningen. Enligt kommunstyrelsen i Malmö bör sträckningen mellan Malmö och Markaryd komma först eftersom det knappast kommer att kunna öppnas någon fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör förrän tidigast år 2030. Men både regionen och ledningen i Malmö understryker att en snabb utbyggnad av en ny fast Öresundsförbindelse är efterlängtad eftersom Öresundsbroförbindelsen inte kommer att räcka till för den ökade godsmängd som väntas då den fasta förbindelsen över Fehmarn Bält är färdig, preliminärt 2018.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.