Bekämpningsmedel i kravmärkt te

Nyheter Bland de gröna teer som innehöll rester av bekämpningsmedel fanns även ett ekologiskt, kravmärkt te, Kung Markatta.
Publicerad 5 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Grönt te kan vara giftigt. Foto: Scanpix
Grönt te kan vara giftigt. Foto: Scanpix

Bland de gröna teer som innehöll rester av bekämpningsmedel fanns även ett ekologiskt, kravmärkt te, Kung Markatta. - För tillfället stoppar vi all försäljning av teet från vårt lager, säger Peter Enberg, vice vd på Kung Markatta till Östgöta Correspondenten. På Krav tar man mycket allvarligt på händelsen. Kung Markatta har tillfälligt blivit av med Krav-certifikatet för sitt gröna te.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.