Hyllning till popens giganter i Bjärnum

Hässleholm – En hyllningsshow till båda artisterna, det har inget med Michael Jacksons död att göra, förklarar Linda Jeppssom och Arna Sigbjörnsdottir som slagit sig ner tillsammans med Norra Skåne.
Hässleholm • Publicerad 6 november 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Höstshow med det bästa popvärlden har att erbjuda
Höstshow med det bästa popvärlden har att erbjuda

– En hyllningsshow till båda artisterna, det har inget med Michael Jacksons död att göra, förklarar Linda Jeppssom och Arna Sigbjörnsdottir som slagit sig ner tillsammans med Norra Skåne.

Faktiskt bestämdes det redan i mars månad att höstshowen skulle få tema Jackson och Madonna. Ja, det var till och med så att skolledningen övervägde att ändra temat, just för att kopplingen till Michael Jacksons död skulle blir för stor. Beslutet blev dock att köra som tänkt. – Showen heter Michael Jackson VS (engelska verses/mot) Madonna och är en hyllning till dem båda, det är lika mycket musik av båda artisterna i showen för klarar Linda Jeppsson. Föreställningen ger också inblickar i stjärnornas liv och karriärer genom åren.

Premiären är nästa fredag den 13 november och repetitionsarbetet är inne i en intensiv fas. Det är mycket som ska klaffa och eleverna har haft fyra veckor på sig för arbetet med showen. Eleverna är inblandade i allt från repetitioner av numren till att skriva manus, sy scenkläder och bygga scenbilderna. – Det kommer att bli skitbra, men allt sitter inte ännu förklarar Linda Jeppsson, 22, som bestämt sig för att satsa på artistlivet.

Riktig hur vet hon inte än men hon gillar bland annat att sjunga jazz och sjunger ibland med ett storband. Kompisen Arna Sigbjörnsdottir, 20, från Göteborg har också bestämt sig, i alla fall nästan för att fortsätta satsa. Men även hon är osäker på vilken bana hon ska välja. – Jag tänker söka in på Balettakademien i Göteborg, sedan får vi se, säger hon. Föreställningarna ges på Musikteaterskolan i Bjärnum mellan den 13 och 15 november och 20 och 22 november, totalt sex föreställningar. Biljetter köps på skolan.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.