Älskade psalmer i Verums kyrka

Hässleholm För sången står Bjärnums manskör, Vittsjö kyrkokör samt Anna Wallentheim, Eleonor Karlson och Anders Wallentheim.
Hässleholm • Publicerad 9 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

För sången står Bjärnums manskör, Vittsjö kyrkokör samt Anna Wallentheim, Eleonor Karlson och Anders Wallentheim. Konserten är en liten repris av Kjell Lönnås stora "Älskade psalmer" konsert i Globen i mars 1998 då 300 sångare sjöng inför en publik på 10 000 personer. Både Bjärnums manskör och Vittsjö kyrkokör deltog den gången. – Jag hoppas på "kanske inte som globen men inte långt ifrån!", säger Kurt Nilsson som var med då och som står bakom arrangemanget i Verums kyrka. Psalmer tröttnar han för övrigt aldrig på. – När vi döps,konfirmeras, vid bröllop och vi den sista färden så sjunger man en psalm. Psalmboken är min bibel, förklarar Kurt Nilsson som är förste dirigent i Bjärnums manskör.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.