Fyra frågor…

Sport Hur upplevde du det som hände på stadion?
Sport • Publicerad 9 november 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Jörgen Ahlström/Arkiv
Foto: Jörgen Ahlström/Arkiv

Hur upplevde du det som hände på stadion? – Upplevde inte att det hände något speciellt. När man dömer har man inte fokus på publken utan på matchen. Vi var ju inte direkt involverade i händelserna. Kände du dig hotad vid planinvasionen vid matchens slut? – Vi sprang ut till vårt omklädningsrum direkt efter slutsignalen. Det finns särskilda utgångar som vi använder för att säkert och så fort som möjligt lämna planen. Så därför såg vi ingen som bråkade. Vad tyckte du om matchen? – Det var en oerhört spännande match. Vi i domarteamet var nöjda med vår insats. Det gällde ju att vara fokuserad under matchens alla 120 minuter. Vad gör en fotbollsdomare på vintern? – Går på fotbollsgalan, säger Ingvarsson som under måndagskvällen var i Malmö Arena på fotbollsfolkets stora firmafest. – Annars är det väl mest träning som gäller under vintern. Har dock en match kvar att döma i Europa League om några veckor. Närmast ska jag vara fjärdedomare i den avgörande playoff-matchen till VM i Sydafrika mellan Frankrike och Irland. En match som för övrigt döms av min svenska domarkollega Martin Hansson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.