Zlatan tvekar om fortsatt spel i landslaget

Sport Det kunde börjat roligare för Erik Hamrén när han på måndagskvällen, festklädd och på väg in till fotbollsgalan i Malmö arena, presenterade sin allra första landslagstrupp.
Sport • Publicerad 9 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Erik Hamrén med sin nyutnämnde assisterande tränare
Erik Hamrén med sin nyutnämnde assisterande tränare

Det kunde börjat roligare för Erik Hamrén när han på måndagskvällen, festklädd och på väg in till fotbollsgalan i Malmö arena, presenterade sin allra första landslagstrupp. – Jag fick beskedet av Zlatan att han inte vill spela landskampen mot Italien nästa onsdag, meddelade Hamrén. – Han är överhuvud taget tveksam till att fortsätta i landslaget. Jag kunde nog fått bättre start på mitt nya jobb. Hamrén har fortfarande inte mött Zlatan personligen, alla kontakter har varit per telefon. – Jag blev oerhört överraskad när Zlatan gav mig sitt besked, jag hade hemskt gärna haft med honom. Han tillhör ju de bästa i världen. Varför Zlatan tackat nej visste inte Hamrén. – Men det har inte något med mig att göra, att jag är ny som förbundskapten. Det intygade Zlatan, underströk Hamrén. – Ni får fråga honom själv. Men är han inte motiverad ska han heller inte vara med. I min filosofi ingår det att det är väldigt viktigt att spelarna är beredda att svettas och blöda för sin uppgift. Efter Italienmatchen är det långt till nästa landskamp, och den tiden kommer Hamrén att utnyttja väl. – Jag ska ha samtal mellan fyra ögon med Zlatan, liksom med övriga landslagsaktuella spelare. Förhoppningsvis blir Zlatan tillgänglig igen nästa år. Hamrén kom med ytterligare en överraskning innan han gick in till galafesten. Till sin assisterande förbundskapten har han utsett Marcus Allbäck, så sent som för en vecka sedan allsvensk spelare i Örgryte. – Han känner spelarna och vet hur de tänker och känner, motiverade Hamrén. Allbäck själv såg förtjust ut. – Det var ungefär ett år sedan jag lämnade landslaget. Nu har jag liksom halkat in på ett bananskal och det ska bli väldigt roligt. – Erik (Hamrén) ringde i fredags och erbjöd mig jobbet. Jag blev oerhört förvånad, det kom som en blixt. Men när jag tänkt efter känner jag det som en stor ära. Självklart hade även Allbäck velat ha Zlatan i truppen. – Det kom som en chock att få höra att Zlatan inte vill vara med, erkände han. I den 24-mannatrupp som Hamrén presenterade finns bland andra Anders Svensson, som därmed kommer att fortsätta i blågult.

Christel Behrmann
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.