Hotade bränna ner skolan

Hässleholm 16-åringen förnekar att han uttalat sig på det sätt som biträdande rektorn uppgett i anmälan.
Hässleholm • Publicerad 10 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

16-åringen förnekar att han uttalat sig på det sätt som biträdande rektorn uppgett i anmälan. Enligt åtalet, som kom in till Hässleholms tingsrätt på tisdagen, sa han att han skulle döda eller skada biträdande rektorn. Detta sa han också inför skolans rektor som dock inte själv kände sig hotad. Biträdande rektorn förklarar i polisförhör att han kände obehag med tanke på sin familj men inte var orolig för att 16-åringen verkligen skulle skada honom. Han blev snarare arg och kände besvikelse eftersom han ansåg sig ha ställt upp mycket för 16-åringen. Senare samma dag ska han ha kommit tillbaka och hotat att bränna ner skolan och slå sönder fönstren. Dessa hot uttalades både inför biträdande rektorn och annan personal. 16-åringen var inte elev på skolan och var på grund av tidigare incidenter förbjuden att vistas där. Båda skolledarna och även andra i personalen uppmanade honom därför flera gånger att lämna skolans område. Men inte förrän skoldagen led mot sitt slut och de övriga eleverna började dra sig från skolgården gick han därifrån.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.