Martin Lind vann GP i USA

Sport Martin Lind har i flera år både tävlat hemma i Sverige och i USA.
Sport • Publicerad 10 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Mats Wilhelmsson/Arkiv
Foto: Mats Wilhelmsson/Arkiv

Martin Lind har i flera år både tävlat hemma i Sverige och i USA. I har supermotoföraren från FMCK Hässleholm blivit bland annat svensk mästare. I helgen kom nästa titel då han vann Mid Grand Prix Champion i Tulsa. –Det var en jättestor tävling där de tävlade med allt från tvåhjulingare till fyrhjulingar, berättar Martin Lind på mobil från USA. Nu i helgen hade Martin en seg förkylning i kroppen, men han valde ändå att tävla. –Det var meningen att jag skulle ta det lugnt, säger Marin Lind och fortsätter. –Låg på andra plats ända fram till sista varvet då jag klapp framförvarande och gick i mål som segrare. Det var ett stort mästerskap så därför var det en riktigt härlig seger. Martin körde även en lagtävling där han hamnade på sjätte plats. –Körde i lag med chefens son. Gick inte så rysligt bra, men jag tog inte heller i så mycket. Martin Lind har kört skadad i stort sett hela säsongen. I våras skadade han nyckelbenet svårt i en tävling i Las Vegas. Es skada som Lind måste operara för att bli fri ifrån. –Ska försöka hinna med det i vinter, men det är mycket på jobbet, säger Lind som erkänner att skadan hämmar honom. –Jag är rädd att lägga mig ner när jag svänger i vänsterkurvorna. Då gör det helt enkelt för jävligt ont i vänstersida. Lind stannar i USA ytterligare en vecka, men någon mer tävling blir det inte "over there". –Även om det är härligt högsommarväder så längtar jag hem. Ska förhoppningsvis inte behöva åka till Oklahoma över fler gånger i år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.