Sex evenemang idag 10/11

Kultur och Nöje Welcome i regi av Philippe Lioret handlar om Bilal, en 17-årig kurdisk ung man som har tagit sig genom Mellanöstern och Europa för att träffa sin flickvän som emigrerat med sin familj till england.
Publicerad 10 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
En scen ur Welcome. Foto: Folkets Bio
En scen ur Welcome. Foto: Folkets Bio

Welcome i regi av Philippe Lioret handlar om Bilal, en 17-årig kurdisk ung man som har tagit sig genom Mellanöstern och Europa för att träffa sin flickvän som emigrerat med sin familj till england. I Frankrike stoppas han med hot om att bli tillbakaskickad. Han bestämmer sig då för att simma över kanalen och börjar träna. Filmen blev prisbelönad vid Berlin International Film Festival 2009. Efter filmen blir det samtal med Peter Lööv Roos, aktiv inom Flyktinggruppernas och Asylkommiteernas Riksråd samt verksam inom Svenska kyrkan och Sveriges Kristna råd med flyktingfrågor. Han håller föredrag om Frontex, den internation ella myndighet som samordnar Europas yttre gränser. Seminariet arrangeras i samarbete med Asylgruppen i Malmö. På Panora, St Gertrudsgatan 4, Malmö Kl 19.

Lärorikt Föredragarna goes live. Föredragarna presenterar 15 minuter långa föredrag. Om slaloms historia, smak och doft, historiska matrecept med mera. På Inkonst, Bergsgatan 29 Malmö, Nya rummet, kl 19. Senaste dansen Det senaste som är på gång inom dansen visas på Plattform, Dansstationens studio på Palladium i Malmö. I kväll . Lars Eidevall guidar. Kl 19 30 Defamation Regissören Yoav Shamir reser runt som en israelisk Michael Moore och ställer frågan: Vad är antisemitism och existerar den fortfarande? På Doclounge, Mejeriet i Lund. Liveband: Ullan. Insläpp 19. Film 20. Teater Linus Fellboms hyllade uppsättning av Strinbergs ”Fordringsägare” gästar Hässleholm i Riksteaterns regi. Röda salongen i Hässleholm Kulturhus klockan 19.00. Dubbelliv In Extremis är en enaktare om Oscar Wildes dubbelliv som framförs på engelska. Med Ian Burns och Annemette Andersen. På Krudttönden, Serridslevvej 2, Köpenhamn.

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.