Tyringe vann igen

Sport Tyringe har vunnit betydligt större mot Jonstorp genom åren.
Sport • Publicerad 11 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
martin Söderlund
martin Söderlund

Tyringe har vunnit betydligt större mot Jonstorp genom åren. Men spelmässigt måste onsdagskvällens match vara en av de ruggigare som nordvästskåningarna upplevt i Tyrs Hov. 57 Tyringeskott och dussinet högt kvalificerade målchanser skvallrar om att Jonstorp kom målmässigt undan med rena förskräckelsen. – Vi gör en strålande bra första period, menade Tyringecoachen Joakim Johansson som noterades för sin tolfte raka match i tvåan utan förlust. – Sedan håller vi inte koncentrationen genom hela matchen, men totalt sett är jag förstås ändå nöjd. Medan Tyringe kom till start med 19 utespelare, och spelare som poängkungen Jakub Komma bänkad, hade Jonstorps bara skrapat ihop 14 utespelare. – De tog tydligen influensasprutan igår och saknade därför några sjuka spelare, förklarade Tyringecoachen som fick se sitt eget lag dra i femmans växel direkt. Efter 3.53 gjorde Martin Söderlund ettan och när sedan Roger Nilsson gjorde två mål på 2.35 mitt i första perioden kändes matchen redan halvt körd. Kanske mest eftersom Jonstorp inte bara var ett utan två skär efter hela tiden. 21-5 i skott efter 20 minuter skvallrade också om att Tyringe nog borde gjort ett halv dussin mål redan då. Men Jonstorp kom tillbaka under andra periodens inledning när man reducerade i power play men efter Daniel Söderbergs 4–1 hade man klart för sig att Jonstorp inte skulle kunna göra match av det här. Vardera ett mål i slutperioden gjorde också att matchen mer eller mindre bara spelades av. Tyringeledningen blandade efterhand friskt i laget. Marcus Wänerstam kom in efter första perioden och sedan också Jacub komma och Pontus Hellberg. Ännu en gång i höst frapperades man över lagmaskinen Tyringe. Nya spelare in som bara malde och malde och det är faktiskt svårt att se vilka formationer och spelare som är på isen. Något som gör det oerhört svårt för motståndarna att värja sig över 60 minuter. – Men det är absolut tuffare i bortamatcherna för där är marginalerna mindre och vi utsätts för större krav, förklarade Joakim Johansson som ännu en gång fick se alla femmorna gå plus i matchen. – Men visst känns det riktigt bra att vi är inne i en så här stark period.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.