Elever undervisades i livskvalitet

Hässleholm Furutorpsskolans matsal är åter full.
Hässleholm • Publicerad 12 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Claes Hellgren var på Furutorpsskolan för att prata om livkvalitet och interagerade livligt med publiken. 
Foto: LARS-ÅKE ENGLUND
Claes Hellgren var på Furutorpsskolan för att prata om livkvalitet och interagerade livligt med publiken. Foto: LARS-ÅKE ENGLUND

Furutorpsskolans matsal är åter full. För andra gången för dagen står Claes Hellgren, mest känd som kommentator och före detta handbollsmålvakt, framför elever. Gesterna är vilda, tonen glad, stilen smått aggressiv. Frågorna kommer i skurar, men det är inte eleverna som ställer dem utan Claes Hellgren själv. – Hur många här inne har pojk- eller flickvän? Hur många spelar handboll? Hur många? Vilka? Vem? Händer sträcks upp, angreppet kommer genast. Följdfrågor i svärm, skratt ochfniss bryter ut. Livskvalitet och vägen till framgång är temat. – Inom idrotten har ofta tränarna bra taktik, men ingen tid för individen. Man måste ge feedback och lyfta fram det som är viktigt, säger han. Claes Hellgren betonar att det som skiljer människan från andra djur är hjärnan. Det finns alltid val att göra. – Man måste vilja utvecklas. Den som står på toppen och inte vill utvecklas blir snart omsprungen, säger han. Ett av råden på vägen är att våga vara annorlunda. För att förtydliga lägger han sig platt på golvet innan applåderna bryter ut. Under kvällen fick även allmänheten komma och titta, men då var upplägget något annorlunda. – Jag har runt åtta timmars matieral såg det går att variera sig efter publiken, förklarar Claes Hellgren. Efteråt kvällens föredrag kunde besökarna vandra runt på olika stationer med BK Ore, Vinslövs HK, Vinslövs IF, Vinslövs RF, Nattvandrarna, Sörby Bois och polisen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.