Storförlust för nyvaccinerat Hässleholms HK

Sport Förklaringen?
Sport • Publicerad 12 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Förklaringen? HHF kom till spel med endast två femmor. Resten låg hemma och var sjuka. Inte på grund av svininfluensan - utan för biverkningarna av vaccinet. - Ja, och egentligen skulle inte jag heller vara med mot Trelleborg. Men man fick ju hoppa in och försöka spela lite ändå trots att jag har en skadad ljumske, säger Henrik Olsson. Hässleholm vill nog helst bara glömma onsdagens match. I tisdags vaccinerades fem-sex spelare mot svininfluensan. Resultatet blev att de insjuknade i feber under matchdagen. - Så egentligen hade vi kanske bara nio man som spelade. Men jag och några andra som inte heller skulle ha spelat försökte ändå, säger Olsson. Men det var tungt för bortalaget. För tungt. Redan efter 53 sekunder gjorde Trelleborg 1-0. - Ja, vad ska man säga? Vi åkte runt på två femmor och Trelleborg åkte väl helt enkelt mer skridsko, säger Hässleholms forward Isaac Rydetoft. Fast skotten i den första perioden vann man faktiskt. Till slut tog orken ut sin rätt och Trelleborg, som före matchen inte hade vunnit en enda match i serien, stod som segrare med 7-0. HHK:s tionde förlust på tolv matcher. - Vi är inte så jäkla bra helt enkelt, konstaterar Rydetoft. Matchen fick en mycket märklig avslutning. De sista fyra minuterna spelades inte över huvud taget. - All is åkte av bakom vårt mål och man såg rakt ner till betongen. De var inne med brandsläckare för att försöka kyla isen, men det gick tydligen inte, säger Rydetoft. Hade det varit problem med isen även tidigare under matchen? - Nej, annars hade det inte varit några problem. Så det enda vi kunde göra var ju att låta pucken ligga i mittzon och sedan låta klockan ticka ner de sista fyra minuterna. Sjukt var ordet.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.