Vittsjö behåller bibliotek

Hässleholm Det förslaget har kulturnämndens ordförande i Hässleholms kommun , Åke Sundkvist (M) från Nävlinge, lagt under onsdagen.
Hässleholm • Publicerad 12 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det förslaget har kulturnämndens ordförande i Hässleholms kommun , Åke Sundkvist (M) från Nävlinge, lagt under onsdagen. Därmed dämpas en mängd protester mot den planerade flyttningen av biblioteket från Hemhården till Vittsjö medborgarhus. Ett beslut om flyttning har tidigare tagits i kulturnämnden, men det beslutet kommer nu att rivas upp. Det var för att spara pengar som Hemgården i Vittsjö skulle överges - och sedan säljas. I stället kunde biblioteksfilialen samlokaliseras med Vittsjö skola plus att bokbussen skulle användas mer aktivt i Vittsjö. - Men vi kom fram till att vi inte skulle spara några pengar på en flytt, säger Åke Sundkvist. Det kom också in massiva protester mot vårt tidigare beslut. Nu har vi lyssnat på folkets röst. På onsdagskvällen firades det på kulturorten Vittsjö, 22 km norr om Hässleholm: Biblioteket är rädddat kvar i den vackra Hemgården, mitt i samhällets centrala vägkorsning...

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.