Man dömd för barnmisshandel

Osby Den 47-årige pappan erkände \"viss fysisk beröring\" men nekade till brott när han ställdes inför rätta vid Hässleholms tingsrätt.
Osby • Publicerad 13 november 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Den 47-årige pappan erkände "viss fysisk beröring" men nekade till brott när han ställdes inför rätta vid Hässleholms tingsrätt. Han har tidigare uppgett att det han gjorde mot sina barn, det gjorde han för att han älskade dem. Misshandeln av den yngre pojken uppmärksammades under en övning i skolan när pojken gick i tvåan. Barnen talade om värderingar och skulle svara på olika påståenden. Läraren gav bland annat påståendet "Vuxna får slå barn" varpå alla elever svarade nej utom pojken som inte visste. I förhören framgår att misshandeln av nioåringen oftast skedde när pojken skulle lästräna hemma. Han skulle följa ett läsprogram på grund av sina lässvårigheter, men när pojken läste fel blev fadern arg, skrek och slog. Slagen riktades mot huvudet, kroppen eller benen och ibland drog han sonen i håret. Pojken berättade också att han var rädd för sin pappa och att han brukade låsa in sig på toaletten när han blivit slagen och torka bort sina tårar med vatten. Både nioåringen och hans äldre bror berättade att de ofta brukade bli slagna, nästan varje vecka. Ibland slogs den äldre pojken med ett bälte och dessa gånger riktade pappan oftast slagen mot benen. När pojken i förhöret uppmanades att berätta om hur misshandeln kunde gå till när pappan använde händerna berättade han att pappan "laddar bakom mig och sen slår han till allt vad han kan." På grund av pojkarnas låga ålder hölls samtliga förhör bakom stängda dörrar under rättegången. Pappan döms till skyddstillsyn och ska även underkasta sig den öppenpsykiatriska samt nykterhetsvårdande behandling som frivården bestämmer i samråd med läkare. Sönerna får också 10 000 kronor vardera för kränkning samt 500 kronor för sveda och värk. Pappan dömdes också för grovt rattfylleri. Det brottet erkändes.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.