Skolförändringar antagna

Hässleholm Barn-och utbildningsnämnden har mot bakgrund av minskat elevunderlag sett över skolorganisationen i Hässleholms kommun.
Hässleholm • Publicerad 13 november 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Barn-och utbildningsnämnden har mot bakgrund av minskat elevunderlag sett över skolorganisationen i Hässleholms kommun. En hel del förändringar och samordningar har presenterats. På kommunstyrelsens sammanträde på torsdagen klubbades dessa igenom av en enig kommunstyrelse. Barn-och utbildningsnämnden får därmed i uppdrag att lägga samman flera enheter. Verksamheten på Sörby, Vankiva och Matteröds skola överförs till andra närliggande skolor inför höstterminen 2010. Kyrkskolans integrering i Linnéskolans lokaler skjuts fram och blir senast höstterminen 2014. Också gymnasieskolans nationella/specialutformade program kan samordnas på två enheter - Hässleholms tekniska skola och Jacobsskolan. Detta i samband med gymnasiereformens start höstterminen 2011. "Vid planering av framtidens skola måste man ta hänsyn både till vikande elevunderlag och skolornas kvalitet, hela tiden med barnens bästa för ögonen", skriver Hässleholms kommun i ett pressmeddelande.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.