Artikeln saknar rubrik

Hässleholm Bio MegaWatt grundades 2006 Bakom företaget som grundades 2006 står Torgny Zetterwall, Marcus Olofsson, Christer Ericsson, Mats-Ola Persson och Anders Silferberg.
Hässleholm • Publicerad 16 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Bio MegaWatt grundades 2006 Bakom företaget som grundades 2006 står Torgny Zetterwall, Marcus Olofsson, Christer Ericsson, Mats-Ola Persson och Anders Silferberg. Anläggningen är en panncentral med två biopannor, en på 0,6 Megawatt och en ny på 1,5 megawatt. Båda eldas med flis som företaget strävar efter att ta in från närområdet. 2007 blev Dux företagets första kund. Nu två år senare är ett 25-tal kunder inklusive kommunala anläggningar och verksamheter anslutna. Total längd kulvertnät är 2,5 kilometer och mer planeras. Nästa etapp är Föreningsgatan-Esplanadområdet där ytterligare ett tiotal kunder är aktuella. Fördelen med fjärrvärme är enligt företaget bekvämligheten, ekonomin och säkra leveranser. Bio MegaWatt har vid behov back up i form av eget elverk och oljepanna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.