Bois sparkar Linderoth

Sport På måndagen blev det klart att Anders Linderoth lämnar tränarjobbet i Landskrona Bois trots att han har ett år kvar på kontraktet.
Sport • Publicerad 16 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Matso Pamucina/Arkiv
Foto: Matso Pamucina/Arkiv

På måndagen blev det klart att Anders Linderoth lämnar tränarjobbet i Landskrona Bois trots att han har ett år kvar på kontraktet. Klubbens fotbollsansvarige Mats Aronsson förklarar att parterna kommit överens om en ekonomisk lösning, men Linderoth själv gör ingen hemlighet av att han ville stanna kvar i klubben: – Jag är ledsen och besviken för min ambition var att fullfölja det sista året och känner det som jag blivit sparkad. Jag har inga andra kommentarer och jag ber media respektera detta, förklarar han själv i en kommentar på klubbens hemsida. Men enligt Mats Aronsson såg styrelsen ingen annan utväg till slut än att avbryta samarbetet: – Självklart känns det som ett misslyckande, för vi har verkligen försökt lösa det här under de senaste veckorna. Men det har inte fungerat mellan spelare och tränare och till slut fann vi ingen annan utväg än att nå en uppgörelse med Anders. Han kommer att få betalt även framöver och stå till klubbens förfogande, men han kommer inte att hålla några fler träningar. Inom spelartruppen går åsikterna i sär. Linus Malmqvist har varit kapten i laget under året är en av Linderoths kritiker: – Vi var många som tyckte att det saknades kommunikation. Det känns som att det här var tvunget för att vi skulle kunna motivera oss fullt ut. Det är tråkigt men så är det, säger Malmqvist till nättidningen Landskrona Direkt. Joakim Persson, som även tillhör spelarrådet, är av en annan uppfattning: – Jag tycker att man har dragit förhastade slutsatser då man sparkat Linderoth, säger Joakim till Landskrona Direkt. Nu börjar Bois arbetet med att hitta en ersättare till Linderoth. Det mesta talar för att Jörgen Pettersson kommer att knytas upp som assisterande tränare: – Jag ser gärna att Jörgen blir assisterande tränare. Stefan Mårtensson kommer att fortsätta som tipselittränare men samtidigt knytas närmare a-laget, allt för att göra avståndet för de unga upp till a-truppen mindre, förklarar Mats Aronsson. Enligt en Skånskan SPORT-källa kan Andreas Jacobsson ligga bra till som ny huvudtränare. Jacobsson har det senaste året haft ett tränaruppdrag i Svalövs BK, som nyligen gjort klart med en ny tränare för a-truppen. – Vi har egentligen inga kommentarer till det just nu för vi har precis börjat sondera marknaden, men det kan inte uteslutas. Andreas Jacobsson är en bra kille och vi har bra kontakt med honom, kommenterar Mats Aronsson. Andra namn som nämns som tänkbara kandidater är Patrik Sundström, för närvarande tränare i Högaborg, som varit aktuell för Bois tidigare och Hans Eklund. – Vi hoppas ha en ny tränare klar innan nyår, säger Mats Aronsson.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.