Hässleholms CK på Cykelgalan

Hässleholm – Vi är ju en väldigt liten klubb.
Hässleholm • Publicerad 16 november 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

– Vi är ju en väldigt liten klubb. Och att då komma med i två kategorier – det är riktigt hedrande. Ett gott betyg åt klubben, konstaterar Tony Johansson som är ordförande i Hässleholms CK. På Cykelgalan premieras Sveriges främsta cyklister och klubbar i 14 olika kategorier. På damsidan gör Emma Johansson, Susanne Ljungskog och Emilia Fahlin upp om Bästa landsvägscyklist medan herrarnas motsvarighet delas ut till någon ur trion Fredrik Kessiakoff, Gustav Larsson, Thomas Lövkvist. Hässleholms CK är nominerad i Årets MTB-lopp (Snapphaneturen) och i Årets motionslopp (Göingerundan). Det har varit fritt fram att skicka in nomineringar och så har en jury plockat ut fyra kandidater. Finns det någon favorit i klasserna? – Jag har bäst koll på mountainbikesidan och där är det väl risk för att Cykelvasan tar hem priset. Det var en väldig hype i media kring den tävlingen, säger Tony Johansson. Hässleholms CK:s ordförande har funderat på att göra ”en Zlatan”. – Jag får väl sitta hemma i soffan och vara med på länk, skojar Tony. – Nejdå, vi är fyra från klubben som åker upp till Huskvarna för att vara med på galan. Den arrangeras i samband med cykelmässan på Elmia. Även om Hässleholms CK trampar hem igen utan något pris på pakethållaren ser Tony Johansson nomineringarna som ett kvitto på klubbens arrangörsskap. – Det kan säkert bli en spinoff så att vi får ännu fler deltagare i våra lopp nästa år.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.