Säker hemmaseger mot Färjestad

Sport Rögles tränare Gunnar Persson talade om energi som inte fått tillräcklig utlopp: – Nu fick vi visa upp oss som Rögle ska vara på hemmabana.
Sport • Publicerad 16 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
Foto: Andreas Hillergren/Scanpix

Rögles tränare Gunnar Persson talade om energi som inte fått tillräcklig utlopp: – Nu fick vi visa upp oss som Rögle ska vara på hemmabana. Vi har jäkligt mycket energi, sade Persson. Han delade ut stort beröm till Cristopher Nihlstorp, målvakten som inte spelat en match på tre veckor. dels har han varit skadad, dels har konkurrenten Jürgen Penker varit bra. – Det är svårt att komma in och inte vara matchtränad. Men får man en bra start som nu så går det bra, sade Nihlstorp. Att man klarade av Färjestad var ingen överraskning för Rögles målvaktstränare. Han satt på läktaren och spelade in sekvenser för framtida bruk. Som vid varje match. Efter flera säsonger som målvakt i Rögle ser han nu till att Cristopher Nihlstorp och Jürgen Penker är väl förberedda. – Wolle (Wennström) betyder mycket, dels tekniskt men framförallt psykiskt genom att han bygger in självförtroende i oss. Det var Nihlstorps tur att vakta kassen mot FBK. Han var hundraprocentig under två perioder. Och räddade Rögle i första perioden då FBK kom i en frejdig offensiv. De flesta andra lag som kommer till Ängelholm brukar packa ihop sig och inte bjuda upp till dans. – De passade oss, men vi har spelat jäkligt bra tidigare även om vi förlorat. Jag bjöd på ett av målen, men vi vann. Det var viktigast, sade Cristopher Nihlstorp. Det var värre för FBK-målvakten Robin Rahm, som ersatt skadade Henrik Karlsson på ett succéfyllt sätt. Nu fick han släppa in fem puckar.

Det var den första trepoängaren i Ängelholm sedan den 5 oktober, då Rögle vann mot Timrå. – Lite smolk i glädjebägaren att vi gick ner oss och släppte till tre mål på slutet, sade Gunnar Persson.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.