Sverige vill få dam-EM i fotboll

Sport Även Bulgarien, Holland, Polen och Schweiz har anmält sitt intresse.
Sport • Publicerad 17 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Även Bulgarien, Holland, Polen och Schweiz har anmält sitt intresse. – För svensk fotboll och för Sverige som land är det viktigt att få stora internationella idrottsevenemang. För SvFF:s del är 2013 ett strategiskt årtal. Antingen blir detta en milstolpe på vägen mot det ännu större mästerskapet 2016 (herr-EM), eller så blir det ett bra avstamp för framtiden, säger generalsekreteraren Sune Hellströmer till förbundets hemsida. Sverige har tidigare varit värd för två dammästerskap, VM 1995 och EM 1997. – Det är varje spelares dröm att få spela ett mästerskap på hemmaplan och en framgång i ett sådant mästerskap skulle skapa otroliga möjligheter för svensk damfotboll i framtiden, säger damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby. Hellströmer tror också att ett nytt mästerskap på hemmaplan skulle ge möjlighet till ytterligare utveckling av svensk damfotboll. – Det kan få ringar på vattnet-effekter även för framtida VM och OS, säger han. – Efter sommarens U21-EM vet vi också att det ute i landet finns ett stort intresse av att bli värdkommun för nya stora fotbollsarrangemang, säger Hellströmer vidare.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.