”Falsk matematik” på Vittsjömöte

Hässleholm Mötet drog fullt hus, och under ledning av moderatorn Claes Ruderstam diskuterades bland annat bibliotekets framtid, äldreomsorg och kommunikationer.
Hässleholm • Publicerad 18 november 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Falsk matematik och "Bedevisan" stod på repertoaren när Peps Persson medverkade på tisdagskvällens stormöte i Allaktivitetshuset. Foto: Bo Sigeback
Falsk matematik och "Bedevisan" stod på repertoaren när Peps Persson medverkade på tisdagskvällens stormöte i Allaktivitetshuset. Foto: Bo Sigeback

Mötet drog fullt hus, och under ledning av moderatorn Claes Ruderstam diskuterades bland annat bibliotekets framtid, äldreomsorg och kommunikationer. – Det var ett mycket positivt möte, med många intressanta inlägg och helt utan pajkastning, summerar Claes Ruderstam. Medverkade gjorde kommunalråden Urban Widmark (M), Lars-Göran Wiberg (C) och Tommy Nilsson ((S) som diskuterad kring åhörarnas inlägg. – Det pratades om biblioteket men i positiv anda, hur vi ska gå vidare med verksamheten och bland annat öka samarbetet med skolan, berättar Claes Ruderstam. Det diskuterades även kring bristen på äldreomsorgsplatser i Vittsjö. – Det påpekades att det finns brist på platser samtidigt som Trobecks står tomt med 38 moderna enkelrum. Även "hotellet" står tomt efter att vårdboendet också lagt ned, säger Claes Ruderstam. Vidare blev det frågor och diskussion kring pågatåg, höghastighetståg, cykelvägar och bristen på barnomsorg i Vittsjö. Bland annat föreslogs en utbyggnad av förskolan Bäckabro. Det hettade bitvis även till under mötets gång. – Bland annat kring kommunens investeringar i "Mötesplats Ljungdala" och kring kravet på att ägarna till det gamla sågverket i Björstorp, Emmaljunga, ska står för saneringen av tomten. Under kvällen framförde Peps Persson en annan av sina folkkära klassiker, "Bedevisan". Mötet varade i drygt två timmar .

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.