Hög tid att ordna med julhälsningen

Personligt Norra Skåne startade sin BB-fotografering för 16 år sedan, då inne på BB i Kristianstad.
Personligt • Publicerad 18 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
På Norra Skånes BB-fotografering kan du även beställa dina julkort
På Norra Skånes BB-fotografering kan du även beställa dina julkort

Norra Skåne startade sin BB-fotografering för 16 år sedan, då inne på BB i Kristianstad. Sedan många år tillbaka finns en fotoateljé i tidningshuset och varje tisdag mellan klockan 10 och 12 inbjuds föräldrar att komma med sin nyfödda för att delge den glada nyheten för alla Norra Skånes läsare. Det är ett mycket uppskattat inslag i tidningen. Vi tittar in en stund för att se när fotograf Jörgen Alström jobbar. Jörgen har arbetat som fotograf i 37 år. Efter några år på Hallandsposten kom han till Norra Skåne, där han nyligen slutade sin tjänst efter nära 32 år. Jörgen kommer att fortsätta med BB-fotograferingen och vidareutvecklar nu verksamheten. – Förutom bilden till tidningen och på hemsidan, finns det nu även möjlighet att beställa julbilder eller olika paket med förstoringar och mindre bilder.

Snart anländer första familjen för dagen. Det är Linda Persson, som studerar till sjuksköterska, byggnadsarbetare Andreas Olsson och barnen Melvin, Mi och lille Milo. Melvin är sju år och går i första klass. – Jag önskar att vi fick mer läxor i skolan. Jag vill ha svåra läxor, säger han. Lugn Melvin, de kommer! Melvin är klädd i en häftig tröja med dödskallar på. Lillasyster Mi är fem år och går på dagis. Minstingen Milo anlände till denna värld tre veckor tidigare än beräknat. Han överraskade sina föräldrar totalt. – Vi låg i sängen och trodde vi skulle åka till Ikea, men det blev BB istället, säger Linda medan hon klär av Milo mössan och den lilla jackan. Milo var ganska liten när han föddes, men har hämtat sig bra i vikt och har nu mulligt runda kinder. Det är Melvin och Mi som ska hjälpas åt att hålla Milo på bilden. Jörgen ställer fram en stol, som syskonen tränger ihop sig på. Det är lite jobbigt att hålla lillebror. Hans huvud faller envist åt ena sidan. – Han väger säkert 100 kilo! suckar Melvin. Sedan åker tomteluvorna fram! Julen närmar sig med stormsteg och innan dess måste julkorten tas. Ett fotografi på barnen eller hela familjen är ett välkommet inslag bland alla vykort och julhälsningar. När du ändå är på Norra Skånes BB-fotografering, passar det perfekt att beställa årets julkort så att detta inte glöms bort. Jörgen lånar ut tomteluvor till Melvin och Mi, som med glädje tar plats framför kameran. – Titta in i kamera och se glada ut! uppmanar Jörgen och barnen får ett stort plus i kanten för att de är så duktiga. De kramar om varandra och klick, klick – så var julbilden klar. Varken Melvin eller Mi har skrivit någon önskelista till tomten än. Melvin har precis fyllt år och fått en massa lego, så han vet inte riktigt vad han ska önska sig. – Det finns ingen riktig tomte! säger han och när jag något överraskad frågar vem det då är som kommer och tomtar på julen svarar barnen unisont: – Det är bara morfar! Sedan samlas familjen runt Jörgen Alströms kamera och tjuvkikar lite på bilderna. I bakgrunden spelas Silent night, holy night och innan familjen lämnar ateljén får Milo en fin Norra Skåne tröja med texten: "Här ser du en världsnyhet". Han har dock redan hunnit somna så det blir mamma som får ta hand om den så länge.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.