Pjäs om kamp för överlevnad

Kultur och Nöje Det handlar om en övergiven mor, en dotter som kämpar för sin överlevnad i ett utarmat Sverige och en far försvunnen i jakten på det förlovade landet.
Publicerad 18 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Ur Människor från annan källa
Ur Människor från annan källa

Det handlar om en övergiven mor, en dotter som kämpar för sin överlevnad i ett utarmat Sverige och en far försvunnen i jakten på det förlovade landet. En dag anländer en man från myndigheterna med moderns obetalda skulder i portföljen; hon har inget att erbjuda förutom sig själv och sin trasiga familj. Dottern har dock inte för avsikt att låta sig styras av denne man. "Drömlik pjäs med spända övertoner", "...konsntärlig självsäkerhet" är några av recensenternas omdömen om uppsättningen i regi av författaren Jens Peter Karlsson. Medverkande är August Lindmark, Hanna Svensson och Katarina Zell. Pjäsen varar 90 minuter utan paus och gästar Teater 23, Djäknegatan 7 i Malmö. Kl 19.00. Spelas även 19, 20, 26 och 27 november.

Föredrag I serien Märkesåret 1809 kommer Föreningen Norden idag till hässleholmaren Timo Haapanen rrån Föreningen Sydsveriges Finska Krigsbarn. Han ska berätta om egna och andras erferenheter av att vara en del av världens mest kända barnförflyttningar. Vita salongen i Hässleholm Kulturhus klockan 19. Utställning 2Konst. Mårten Strömquist har utställning på Galleri Konstskolan, Föreningsgatan 1, tredje våningen, Kristianstad, 16-27 november. Öppet må-to 09.00-20.00, fre 09.00-15.00. Hantverk Annika Pettersson från Gräsljunga Gård i Visseltofta ställer ut sina lammskinnshantverk på Biblioteket i Osby. Utställningen pågår mellan 3/11 och 25/11. Öppet 11-19 Filosofi ”På spaning efter den tid som flytt” heter Calle Rosengrens föredrag i Kristianstads filosoficirkel ikväll klockan 18:30. Indierock Yo la Tengo. Bandnamnet på spanska betyder ”Jag har den” och är baserat på en baseballanekdot. Bandet har släppt plattor sedan mitten av 80-talet och kom nyligen med Popular songs. På Mejeriet i Lund. På scen kl 21.00. Ålder 13 år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.