Klockarens krångliga regler

Broby För att hyra en lägenhet måste man först och främst fylla i en intresseanmälan på hemsidan och registrera sina personuppgifter, önskemål om boende osv.
Publicerad 19 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

För att hyra en lägenhet måste man först och främst fylla i en intresseanmälan på hemsidan och registrera sina personuppgifter, önskemål om boende osv. När man registrerat sig och fått en PIN-kod kan man logga in på bostadssidorna och aktivt söka lediga lägenheter. När ansökningstiden på en lägenhet gått ut sammanställer Klockaren ansökningarna efter registreringsdatum. De tre personer som stått längst i kön, det vill säga har registrerat sig först, blir kontaktade av bolaget via brev eller e-post inom cirka en vecka. Har man inte hört något inom denna tiden har erbjudandet gått till någon annan. Regeln är att man bara får anmäla intresse för maximalt tre lägenheter samtidigt. "Sök bara de lägenheter du verkligen är intresserad av", uppmanar Klockaren på sin hemsida - för om du tackar nej till de tre lägenheter du sökt och blivit erbjuden, alternativt om du inte svarar alls, spärras din intresseanmälan. Först tre månader senare kan du börja söka på nytt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.