Matematikvinst till HTS-elever

Hässleholm Häromveckan skickades Teo Nilsson och Marcus Olandersson från Hässleholms Tekniska Skola till Sonja Kovalevsky-dagarna i Uppsala.
Hässleholm • Publicerad 21 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Marcus Olandersson (t.v) och Teo Nilsson var framgångsrika på Sonja Kovalevsky-dagarna.
Marcus Olandersson (t.v) och Teo Nilsson var framgångsrika på Sonja Kovalevsky-dagarna.

Häromveckan skickades Teo Nilsson och Marcus Olandersson från Hässleholms Tekniska Skola till Sonja Kovalevsky-dagarna i Uppsala. Två dagar med matematik fördelat på föreläsningar, workshopar och en problemlösartävling med 150 deltagare där tävlandet skedde individuellt eller i lag. Hem kom de med nya kunskaper – och som delade segrare i tävlingen. – Vi kompletterade varandra bra. Jag löste ett av problemen och Marcus två, säger Teo Nilsson. Uppgifterna delades ut på fredagskvällen och lösningarna skulle lämnas på lördagsmorgonen. För att få full poäng gällde det att kunna förklara väl. – Den enklaste uppgiften löste vi på en kvart, men sedan tog det tid att skriva ihop lösningen, säger Marcus Olandersson. – Vi kunde gå och lägga oss vid ett på natten, tydligen var det några som satt uppe till halv fyra, säger Teo Nilsson. Det räckte till 14 poäng av 15 möjliga och en delad seger med två andra lag. Gunvor Borre, biträdande rektor på HTS var givetvis stolt över elevernas prestationer. Man har även tidigare skickat elever, men aldrig vunnit. – Vi brukar skicka två elever från HTS och vi är jättestolta över de här två, de har representerat oss väl, säger hon. Hon betonar dock att dagarna innehåller mer än bara tävlingen. – Det är intressanta dagar och det är väldigt roligt för duktiga elever att träffa motsvarande från andra delar av landet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.