Adventshelg med agility och ardenner

Broby I Sibbhult visas tomtefilm för alla på bion med start klockan 17.
Publicerad 24 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

I Sibbhult visas tomtefilm för alla på bion med start klockan 17.30. Mellan halv fyra och halv sex kan dessutom upp till 20 personer samtidigt åka häst och vagn från torget till Barnens skog, där självaste jultomten väntar på att få barnens önskelistor. Aktiviteterna i byn pågår dock hela dagen, från 10 till 20. Tivoli utlovas liksom knallar och lokala bandet Joel Sjögren & CO. I Glimåkra väntar man till söndag då det efter en hel del turer nu blir lokalt adventsfirande. - Julmarknaden som för några veckor sedan verkade vara i fara får nu en fortsättning sedan föreningarna träffats och beslutat att ta tag i saken, berättar Jörgen Johansson från Glimåkra utveckling. Här anordnas nu julmarknad, dans kring granen och godisutdelning med start klockan 16 på Jeppatorget. Kvart i fem presenterar Lions årets luciakandidater och tjugo över sex avgår ett fackeltåg från julmarknaden till kyrkan, där det bjuds på julmusik. Knislinge har bland annat hundar på programmet. Klockan 15 blir det agilityuppvisning av Göinge-Broby brukshundklubb. I Broby arrangerar Rädda barnen sedvanlig julmarknad i Brobygården mellan klockan 14 och 16. Här kan besökarna utan entrékostnad köpa allt ifrån hembakat till julgodis och glögg. På torget blir det bland annat korvgrillning, ponnyridning, luciakandidater och musikunderhållning. I församlingshemmet visas bilder från årets Tjernobylläger och i Hantverksgården finns ett pysselbord. Samtidigt lockar makarna Svensson vid Tydingesjön med stor julmarknad under både lördag och söndag.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.