Lilius gör författarbesök

Nyheter Med start klockan 19 på onsdagen berättar paret om arbetet bakom boken \"Prästens ö och Mjära nabbe\", en berättelse som faktiskt utspelar sig i Östra Göinge härad vid sjön Immeln.
Publicerad 24 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Med start klockan 19 på onsdagen berättar paret om arbetet bakom boken "Prästens ö och Mjära nabbe", en berättelse som faktiskt utspelar sig i Östra Göinge härad vid sjön Immeln. Historien spänner tidsmässigt över 350 år från 1600-talet fram till våra dagar. Den tar upp människors utsatthet och villkoren för bland annat prästen, herremannen och torparen. Föredraget inriktar sig på torpet på Mjära Nabbe. Fram till och med vecka 50 visas även en utställning på biblioteket med illustrationer från boken.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.