Nu kan middagen komma till dörren

Hässleholm Företagets kunder får varje måndag en matkasse med middagsrecept och ingredienser för fem dagars måltider.
Hässleholm • Publicerad 24 november 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Martin Skoog med veckans recept och matkassar. Foto: Arne Forsell/bildbyrån
Martin Skoog med veckans recept och matkassar. Foto: Arne Forsell/bildbyrån

Företagets kunder får varje måndag en matkasse med middagsrecept och ingredienser för fem dagars måltider. – Tanken är att man ska spara tid, slippa tänka på vad man ska äta och slippa handla, säger Martin Skoog, som driver Mat & Ro. – Den tiden ska man istället kunna lägga på familjen eller sina fritidsintressen. Recepten är för två eller fyra personer och ska ta mellan 20 och 40 minuter att tillaga. – Måltiderna ska vara enkla att tillaga, det kan ju inte vara köttgrytor som ska puttra i flera timmar. Så man får tänka till ordentligt när man skriver veckans recept, säger Skoog. – Förutom att det ska vara varierade och nyttiga måltider är ju vårt huvudmål att maten ska vara god. Företaget håller till i Kristianstad och levererar matkassar till boende i Kristianstad, Åhus, Bromölla, Sölvesborg och Älmhult. Och tanken är att Mat & Ro efter nyår ska etablera sig även i Hässleholm. – Vår huvudleverantör är Bergendahlsgruppen och vi har redan några i Hässleholm som har anmält sig, berättar Skoog. Fenomenet med matkassar och recept levererade till dörren finns sedan tidigare i storstäderna. – Vi tycker det är roligt att kunna erbjuda det även till mindre städer och vi har fått positiv respons, säger Skoog. Närproducerat och miljövänligt är två nyckelord för Martin Skoog. – Normalt när man handlar kanske man handlar för mycket och måste slänga mat. Här är det noga uträknat och man får rätt mängd. Skoog är utbildad kock har jobbat tio år i banschen. Det är bara lite drygt två månader sedan han lanserade sitt företag Mat & Ro på mässan "Skånemat" på Yllan i Kristianstad. – Så det är onekligen väldigt mycket jobb nu, men det är roligt, säger han.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.