Rivningsmassor inte avfall

Hässleholm De betraktas därför inte som avfall och kan nu krossas och blandas för att sedan läggas ut på gång- och cykelvägen mellan Bjärnum och Vittsjö.
Hässleholm • Publicerad 24 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

De betraktas därför inte som avfall och kan nu krossas och blandas för att sedan läggas ut på gång- och cykelvägen mellan Bjärnum och Vittsjö. Arbetet beräknas bli klart före årsskiftet, om vädret tillåter. Tidigare räknade Vägverket med att massorna skulle innehålla höga halter av tjära och att särskilt tillstånd för mellanlagring av så kallade bitumenbundna återvinningsmassor för återvinning måste sökas. Men eftersom endast en ytlig fräsning av vägen gjordes blev rivningsmassorna inte av det slaget.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.