Miljonöverskott går till datorer

Hässleholm Samtidigt görs besparingar på 33 miljoner kronor på barnomsorg och skolor.
Hässleholm • Publicerad 25 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021

Samtidigt görs besparingar på 33 miljoner kronor på barnomsorg och skolor. Varför satsar ni överskottet på datorer? - Det var ett överskott från gymnasieskolan som vi inte fick reda på förrän i oktober. Det går inte att pytsa ut pengarna i verksamheten nu i slutet av året. Samtidigt behöver vi satsa på it- strukturen för att den nya skolledarorganisationen som träder i kraft från årsskiftet ska fungera. Det finns stora brister i det administrativa nätet, det här är enda chansen för oss att få pengar till det, förklarar Lena Svensson (C) ordförande för barn- och utbildningsnämnden. Överskottet på tre miljoner kronor kommer från andra kommunen som betalar för att deras ungdomar studerar gymnasiet i Hässleholm. - Det är inga pengar man kan räkna med under året, det är mer som ett lotteri, resonerar Lena Svensson. Det är politikerna i kommunstyrelsen som avgör hur pengarna ska användas.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.