”Ser ut som ett skrotupplag”

Hässleholm Det säger kommunalrådet Urban Widmark (M) som är ordentligt uppretad över hur det ser ut på tisdagarna.
Hässleholm • Publicerad 26 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Så här får det inte se ut på Stortorget när det är torgdag. Det liknar ju ett skrotupplag. Torget är ingen parkeringsplats
Så här får det inte se ut på Stortorget när det är torgdag. Det liknar ju ett skrotupplag. Torget är ingen parkeringsplats

Det säger kommunalrådet Urban Widmark (M) som är ordentligt uppretad över hur det ser ut på tisdagarna. – Det är även en del torghandel på torsdagar och under gårdagen stod det även en stor gammal militärbuss parkerad mitt på torget, förmodligen från 20-talet. Och handlarna tycker naturligtvis att det är bra att ha sina bilar parkerade på torget precis intill försäljningsdisken, men så får det inte vara. Egentligen är det en polisiär fråga. – Man får inte parkera på torget och vi skall nu ge tekniska kontoret i uppdrag att titta på problemet för nu skall bilarna bort, säger Urban Widmark. – Självklart vill vi ha en levande torghandel i Hässleholm. Det är ju jättetrevligt, men det måste vara lite ordning. Torghandlarna har naturligtvis gjort det här med kommunens goda minne i flera år. Men lägger vi ner stora resurser för en trevlig levande innerstad, då får det inte se ut så här. Handlarna får köra och parkera sina bilar någon annanstans. Det finns bland annat Tivolibacken en bit bort. Det är dags att ryta till nu menar Urban Widmark – Vi vill ha handel på torget men inga bilar. På Lilla Torg i Kristianstad hade man problem med att de täckta försäljningsplatserna hela tiden ökade i omfång. Man såg knappt torget och folk fick kryssa sig fram mellan tälten. Men detta har man nu lyckats strukturera upp och nu gäller det att på något sätt även strukturera upp torghandeln i Hässleholm och att få bort bilarna från torget.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.