Hårdrockstema i ”Dansbandskampen”

Kultur och Nöje Det är dags för sjätte omgången av \"Dansbandskampen\" och dags att stämma gitarrerna lite hårdare.
Publicerad 27 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Tittarna får höra låtar av Alice Cooper
Tittarna får höra låtar av Alice Cooper

Det är dags för sjätte omgången av "Dansbandskampen" och dags att stämma gitarrerna lite hårdare. Med Christian "Kicken" Lundqvist och Jakob Samuel från The Poodles i juryn är det hårdare musik som gäller. I vanliga fall spelar orkestrarna låtar jurymedlemmarna gjort kända, men den här gången breddas urvalet och det kommer att erbjudas dansbandsversioner av låtar med artister som Aerosmith, Whitesnake och Alice Copper. Titanix från Valdemarsvik tog förra veckans guldstjärna och har alltså chans på en finalplats om de får flest tittarröster i veckans program. Kvar från förra veckan är även Torgny Melins. När det gäller veckans utmanare är det kanske några som höjer på ögonbrynen inför orkestern Konditorns. Bandet har forne Just D-medlemmen Gustave "Gurra G" Lund på trummor och tittarna får väl själva avgöra om de tar tävlingen på allvar eller är ute för att skämta lite med genren. Bandets första låt är en svensk version av Britney Spears genombrottslåt "Oops... I did it again". I deras tappning blir det "Oj!... Det hände igen". Andra utmanare är Shake från Timrå och Sannex från Uppsala.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.