Tove är ”Idols” mest lysande stjärna

Kultur och Nöje Endast två deltävlingar, en i Malmö och en i Göteborg, återstår innan finalen i TV4:s \"Idol\" går av stapeln i Globen den 11 december.
Publicerad 27 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Tove Östman Styrke har bäst förutsättningar att lyckas som artist efter TV 4:s "Idol"
Tove Östman Styrke har bäst förutsättningar att lyckas som artist efter TV 4:s "Idol"

Endast två deltävlingar, en i Malmö och en i Göteborg, återstår innan finalen i TV4:s "Idol" går av stapeln i Globen den 11 december. Konkurrensen är stentuff. I potten ligger ett skivkontrakt. Vi har frågat fyra experter med god insyn i branschen om vem av deltagarna som har bäst förutsättningar att lyckas som artist i framtiden. Deras favorit är Tove Östman Styrke, 17, "Idols" yngsta deltagare. - Jag är väldigt imponerad av Tove. Det handlar om helheten: personligheten, utstrålningen, rösten, utseendet, hur hon presenterar musiken, säger Linda Nordeman, musikredaktör på P3. - Tove är den som lyser. Hon har störst chans. Hon sjunger tillräckligt bra för att klara sig. Men hon är inte färdig på långa vägar, säger Bert Karlsson, skivbolagsdirektör. Lasse Holm, som har 45 år i branschen, framhåller att deltagarna inte kommer att få någonting gratis. "Idol" ger dem uppmärksamhet och erfarenhet, men många har inte det som krävs för att nå toppen. - De måste vara väldigt starka för att klara sig hela vägen. Det är viktigt att de är ödmjuka och omger sig med bra folk som de kan lita på, säger han. - Generalmisstaget är att man flyger i väg och tror att man är framme vid målet. Men det är enormt hårt arbete som gäller. Experterna är överens om att endast ett fåtal "Idol"-deltagare har lyckats genom åren. Däribland Amanda Jenssen, Agnes Carlsson och Måns Zelmerlöw. Enligt Roland-Philippe Kretzschmar, PR-expert på byrån Hill and Knowlton, är det viktigt att artisterna odlar den stil som de etablerat under programmets gång. - Darin och Måns är de absolut bästa exemplen. De har varit konsekventa under lång tid. De har valt rätt samarbeten på produktionssidan och varit noga med vilka sammanhang de har synts i, säger han. - Det handlar om att göra det man tror på, och försöka nå ut på rätt sätt. Det är aldrig bra att tacka ja till alla erbjudanden man får, då svalnar publikens intresse snabbt.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.