Vinslöv besegrade Växjö

Sport Segern kom efter en nära på hundraprocentig försvarsinsats av Uffe Larssons mannar.
Sport • Publicerad 27 november 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Christoffer Olsson flyger genom Växjöförsvaret. Foto: Arne Forsell/Bildbyrån
Christoffer Olsson flyger genom Växjöförsvaret. Foto: Arne Forsell/Bildbyrån

Segern kom efter en nära på hundraprocentig försvarsinsats av Uffe Larssons mannar. – Det bästa försvarsspelet under den tid jag varit här, säger en imponerad Larsson. Den 38-årige målvaktsveteranen Ulf Nordqvist vaktade målet i Vinslöv. Han gjorde flera avgörande räddningar när Vinslöv avgjorde matchen starx före och efter paus. – Han visade att gammal är äldst, berömmer Uffe Larsson. Vinslöv började matchen starkt och gick snabbt upp i en 4–1-ledning. Sedan kom kanske Vinslövs enda svaga period i matchen då Växjö kunde vända underläge 1–4 till ledning 7–5. Två härliga linjemål från veteranen Djordje Ilic kunde utjämna ställningen till 7–7. Sedan var det skytten Per Muhrs tur att stiga in i matchen och se till att hans Vinslöv gick upp i ledning med två kanaonskott. Halvtidsledningen med 14–10 kom efter bland annat tre mål av Anton Nilsson. Anton som var mycket bra i den första halvleken då han svarade för sex mål. Han gjorde sedan ytterligare två efter paus och blev Vinslövs bäste målskytt för dagen med åtta mål – Det var väl lite mer än vad man kunde förvänta sig, men man ska inte glömma bort hur snabbt han var tillbaka i försvaret också, menar Uffe Larsson. Hemmagrabbarna avgjorde matchen definitivt under den första halvan av den andra halvleken då de gick från 14–10 till 21–12. Man släppte endast in två mål under 18 minuter. – Vi visade upp ett sanslöst bra försvarsspel då, säger Uffe Larsson och fortsätter. – Vi är kanske inte det bästa handbollslaget i serien, men det bäst tränade. I dag sparng vi fullständigt sönder Växjö. Nu fick vi betalt för de två gånger i veckan vi är ute i spåret och springer. Växjö, av många utsedda till seriefavoriter, var oerhört bleka. Skyttet var bedrövligt och laget tappade massor av bollar. – Fast jag tycker det var vi som gjorde dem dåliga, säger Vinslövstränaren som menade att hans lag visade upp ett taktiskt riktigt försvarsspel. Till sist vill Uffe Larsson passa på att tacka den trogna hemmapubliken. – Vi hade ett härligt publikstöd. De hänger med när vi spelar bra.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.