Förlust i första matchen

Sport – Ja, man hatar ju att förlora så det känns inte speciellt bra, erkände Mathias Sjöberg som placerats i andrafemman tillsammans med Jesper Ekengren.
Sport • Publicerad 29 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Det kunde gått bättre för Matthias Sjöberg. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
Det kunde gått bättre för Matthias Sjöberg. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

– Ja, man hatar ju att förlora så det känns inte speciellt bra, erkände Mathias Sjöberg som placerats i andrafemman tillsammans med Jesper Ekengren. Tyringe, som trots sin stora serieledning, haft stora skadeproblem i höst hade nu dessutom en annan back, Mattias Östling borta på grund av jobbet. Under Kallingematchen blev dessutom målvakten Fredrik Weréen höftskadad och tvingades lämna till förmån för Johan Hjärtqvist i den andra periodpausen medan centern, Anton Hellsing klev av i mellanperioden sedan han fått ett skott – på foten! Nu verkade det vara en mjukledsskada på Hellsing något som Sjöberg och de andra tackade för med tanke på övriga benfrakturer i laget så här långt. Kändes det svårt att komma in i laget och spelet? – Nej, förvånadsvärt lite med tanke på att jag bara tränat en gång med laget, menade Sjöberg som var inne i den box som släppte 0–1 första perioden. Men den förre Röglespelaren visade att han kommer att bli en stor tillgång för sitt lag. Sjöberg har en skridskoteknik och en fräckhet i vissa situationer som skvallrade om spel betydilgt högre upp i seriesystemet. – Men det var helt klart lite nervös med spel inför hemmapubliken och första matchen med laget, erkände Tyringes tungviktsförvärv. Trots att Kallinges nyförvärv i målet, Kristoffer Eriksson från Örebro, var rena väggen hade Tyringe ändå 1–2 med mindre än fem minuter kvar av matchen. – Sedan är det ju maximal otur att en av våra backar bryter klubban så att Kallinge gratis kan göra 1-3. Där avgörs ju matchen, suckade Mathias Sjöberg som fick mycket beröm av tränaren Joakim Johansson efter debuten. – Man ser ju att han har ett stort spel i sig och vi kommer att få oerhört mycket nytta av honom framöver, prisade "Jocke" och även Mathias Sjöberg såg framåt. – Nu skall det bara bli bättre!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.