17-åring dömd för misshandel

Skåne/Kristianstad Den 25 april i år angrep han en medelålders man i centrala Kristianstad och slog honom i huvudet.
Publicerad 30 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Den 25 april i år angrep han en medelålders man i centrala Kristianstad och slog honom i huvudet. Målsäganden föll till marken och slog huvudet i marken. Det började blöda kraftigt från såret, och mannen fördes till läkare för vård. Mannen säger att han tappade minnet efter slaget och fallet. Han går nu andra rundor när han vistas ute i stan, och han säger att han håller bättre uppsikt runtomkring sig. Tingsrätten ser allvarligt på det inträffade. – Det bör noteras att brottet utövats mot en praktiskt taget försvarslös person, skriver tingsrätten i domen. 17-åringen har även dömts för tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning. Den 21 juni stal han och en kompis till honom en bil och körde omkring med den i Kristianstad. Han erkänner att han var delaktig i bilstölden, men förnekar att det var han som körde fordonet. En polisman, som hörts som vittne, är dock övertygad om att det verkligen var 17-åringen som körde bilen. Den 17-årige pojken ska även betala skadestånd. Han har dömts att betala 8 300 kronor till den man han slog ner i centrum, samt 7 000 kronor i ersättning till ägaren av bilen som stals.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.