Hässleholmare gjorde mål på Real Madrid

Hässleholm Att matchen slutade 1–5 är en annan historia som vi kan återkomma till lite senare.
Hässleholm • Publicerad 30 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Sanktantrion.
Sanktantrion.

Att matchen slutade 1–5 är en annan historia som vi kan återkomma till lite senare. För August, Albin och Elias har så mycket annat att berätta om efter sex fullspäckade dagar i Madrid; Champions League-mötet mellan Real Madrid och Zürich, bubbelpoolen på majestätiska Santiago Bernabeu-stadion, träningen jämsides med Ronaldo och de andra megastjärnorna på Valdebebas, hotellnätterna på det spanska landslagets hotell...och alla träningspassen förstås. .

Trion kom med i Sanktan all stars, dit alla klubblagstränare fick nominera högst fem av sina spelare. 16 Skånepågar nådde ända fram och fick åka till Madrid. Just besöket på Santiago Bernabeu lämnade bestående minnen hos de tre grabbarna. – Det var stort att komma in på arenan. Och när vi gick på rundvandringen efteråt kändes det ännu större. Det var riktigt sköna stolar på avbytarbänken, säger August som skyr bänken i vanliga fall. Men Real Madrids formgjutna fåtöljer skulle han kunna tänka sig att sjunka ner i. – Och där fanns bubbelpool i omklädningsrummet, informerar Elias. Ett ögonblick hämtat ur Champions League-matchen är Albins guldkorn från resan. – Jag kommer nog att minnas när Ronaldo kom in, för det är min favoritspelare. Även Elias överväldigades av trycket från de 80 000 på läktarna. – När de spelade Champions League-låten när spelarna gick in var stort. Det är bara Elias som normalt sett har just Real Madrid som favoritlag. Albin håller på Manchester United medan August är ett Atletico-fan! Men det behöll han för sig själv just den här kvällen. – Jag höll ju lite mer på Zürich och de hade ju en svensk med också (Dusan Djuric). Men min lillebror fick några grejer som jag köpte där nere och han är realare nu, säger August som i alla fall fick glädja tioårige Edvin hemma i Ranseröd. Skånes Sanktanlag spelade tre matcher i Madrid. Det blev en 2–3-förlust mot stadslaget Rayo Vallecano medan prestigemötet mot Stockholm slutade 1–1. Om vi snabbt ska återvända till matchen mot Real Madrid så slutade den alltså med 1–5 i baken. Till Sanktanlagets försvar ska vi säga att Skånegrabbarna inte hunnit spela sig samman medan Real Madrids 13-åringare redan är en vältrimmad lagmaskin full av individualister som tekniktränats sedan första passet som fyraåringar. – De rullade boll mer än vi och vi fick jaga rätt så mycket, konstaterar Albin. Trots hemmadominansen var det alltså Sanktan som tog ledningen. Ett riktigt klassmål med spanska förtoner. Elias klackade sig förbi sin motståndare, passade August som tog med sig bollen med klacken och slog ett inlägg snett inåt bakåt. Där dök Albin upp och tryckte in ledningsbollen. Ett fint kvitto på hässleholmarnas förbrödring på bortaplan. För till vardags spelar ju Albin och Elias i Hässleholms IF medan August är IFK Hässleholmare. Hässleholmstjejen Linda Arvidsson är spelare i FC Hessleholms damlag. Hon jobbar även som projektledare för Sanktan. – Vi som stod bredvid planen var grymt imponerade av Real Madrid efter den första halvleken. Då var ställningen 1–1. I andra halvlek bytte de ut hela truppen och in kom ett lag som var ännu bättre. De var så här små, skrattar Linda och måttar med handen i brösthöjd. Det räcker inte med att vara talang för att ta sig in i Sanktan all stars. Spelarna ska även fungera utanför planen. – Det märktes att Coerver Coaching hade tagit ut rätt spelare. Vi sa bara att idag ska det var släckt klockan tio –och det var inga problem, säger Linda som anar att messades en del mellan rummen som innehöll 32 tjejer och 32 killar från Skåne och Stockholm. 18 grader i luften och himmelska planer gjorde veckan fullkomlig. – Vi spelade på konstgräs på Valdebebas. Och det riktiga gräset var som denna när den är som allra bäst, säger August och nickar ut mot Österås vintermatta. Hur toppar man då en sån här upplevelse? – Att bli proffs i Real Madrid kanske? ler Atleticoanhängaren August. Varken Albin eller Elias protesterar

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.