Intresse finns för tre tomter

Hässleholm För en månad sedan gick kommunen ut och annonserade efter intressenter till exploatering av tre centrala tomter: Tingsbacken, 1300 kvm vid Nytorget i Hässleholm, bostäder tre våningar.
Hässleholm • Publicerad 30 november 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

För en månad sedan gick kommunen ut och annonserade efter intressenter till exploatering av tre centrala tomter: Tingsbacken, 1300 kvm vid Nytorget i Hässleholm, bostäder tre våningar. Kvarteret Åldermannen i Tyringe på 5000 kvm, bostäder 2-3 våningar. Bestotomten, 18000 kvm för bostäder en till två våningar. Byggfirman EG-Bygg i Vinslöv presenterade för ett tag sedan sina planer för kvarteret Åldermannen i Tyringe, men drog sig ur efter protester från tyringebor. Istället har byggföretaget presenterat sina planer för Besto-tomten. Enligt Eva Blosfeld, exploateringschef på kommunen, har sju intresseanmälningar kommit in, några med exempel på hustyper. Bland de som visat intresse är de flesta lokala byggföretag men här finns också arkitektkontor och en byggfirma från Stockholm. Nu ska Eva Blosfeld sammanställa intresseanmälningarna och dra dessa för politikerna som sedan får avgöra vad som kan vara intressant att bygga, och på vilka tomter.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.