Kvinnor bättre på akademisk examen

Nyheter Högskoleverket har mätt hur många av de studenter som börjar en yrkesutbildning som faktiskt tar examen och kommit fram till att kvinnorna är bäst och att skillnaderna är stora.
Publicerad 30 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Högskoleverket har mätt hur många av de studenter som börjar en yrkesutbildning som faktiskt tar examen och kommit fram till att kvinnorna är bäst och att skillnaderna är stora. Också bland de studenter som inte studerar på ett yrkesprogram ligger kvinnorna i täten. Betydligt fler av dem klarar minst 80 procent av de poäng som de är registrerade för. Att kvinnorna är mer studiemotiverade visas också av att när de lämnar en yrkesutbildning så är orsaken oftast att de går till en annan utbildning. Männen däremot hoppar av för att lämna högskolan.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.