Låg död i 13 timmar

Hässleholm Den 92-åriga kvinnan avled i september i år och jourhavande läkare kontaktades.
Hässleholm • Publicerad 30 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Den 92-åriga kvinnan avled i september i år och jourhavande läkare kontaktades. Tjänstgörande läkare ska, enligt det ansvariga företagets policy, då infinna sig inom åtta timmar för att konstatera dödsfallet, men distriktsläkaren var inte på plats förrän 13 timmar efter dödsfallet. Enligt anmälan är det etiskt oacceptabelt för de sörjande och det fördröjde möjligheten att ordna med det praktiska kring begravningen. I anmälan påpekades det även att den aktuella dagen var väldigt varm, runt 20 grader. De anhöriga menar att det är oetiskt och oacceptabelt att Vallmo- gården tvingas härbärga en död kropp utan kylrum i 13 timmar "trots upprepade telefonsamtal till ansvarig läkare". Läkaren har, enligt anmälan, inte utfärdat någon avvikelserapport. De anhöriga bakom anmälan menar att läkaren och det ansvariga företaget har brustit i sina åtaganden gentemot de anhöriga och inte rapporterart missförhållandena.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.