Patienter vaccineras i Tureholmskyrkan

Hässleholm – Folk får slå sig ner på bänkarna på den vänstra sidan inne i kyrkan, sen kallas de in till vaccination och sen får de sitta ner på den högra sidan med en kopp kaffe medan vi försäkrar oss om att de är okej innan de går hem, berättar Åsa Larsson, distriktssköterska.
Hässleholm • Publicerad 30 november 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Carina Claesson vaccineras av distriktssköterskan Åsa Larsson i Tureholmskyrkan i Sösdala. Foto: Peter Paulsson
Carina Claesson vaccineras av distriktssköterskan Åsa Larsson i Tureholmskyrkan i Sösdala. Foto: Peter Paulsson

– Folk får slå sig ner på bänkarna på den vänstra sidan inne i kyrkan, sen kallas de in till vaccination och sen får de sitta ner på den högra sidan med en kopp kaffe medan vi försäkrar oss om att de är okej innan de går hem, berättar Åsa Larsson, distriktssköterska. – Vi har 672 listade patienter och hade alla kommit till vår lilla vårdcentral hade det blivit för trångt. Därför får patienterna sprutan i kyrkan. Och det fungerar utmärkt. Det här är tredje helgen kyrkans fräscha lokaler används vid vaccination. Utöver sköterskorna finns en läkare och alla nödvändiga läkemedel givetvis i kyrkan och patienterna verkar nöjda. – Det här är ju betydligt trevligare än till exempel en idrottshall, menar Åsa Larsson. Carina Claesson sätter sig ner för att få sprutan. Det går snabbt och smidigt och hon har inga problem med att vaccinera sig i kyrkan. – Jag är kristen så det känns helt okej, säger Carina.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.