Arja Saijonmaa

Personligt Namn: Fyller: 65 år den 1 december.
Personligt • Publicerad 1 december 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Namn: Fyller: 65 år den 1 december. Bor: I Helsingfors, Stockholm och Paris. Karriär i korthet: Utbildad i drama, litteratur och musikvetenskap vid universitetet i Helsingfors. Studerade även vid Sibeliusakademin. Slog igenom i Sverige med Violeta Parras Jag vill tacka livet. Har jobbat som FN-ambassadör för UNHCR och är även engagerad av UNESCO. Samarbetade med Olof Palme i frågor om solidaritet och frihet. Var också den som sjöng på hans begravning 1986. Har medverkat i Melodifestivalen 1987 med Högt över havet och 2005 med Vad du än trodde så trodde du fel. Har gett ut boken Sauna som myt och livsstil. Läser just nu: "Jag håller på med minst tio böcker samtidigt, det är ju helt vansinnigt." Lyssnar helst på: "Tystnaden är den bästa musiken. Annars är det mycket klassisk musik, det är min grund." Om politik: "Det är mitt stora intresse och min passion. Jag följer alltid vad som händer i världen - jag borde kanske ha blivit politiker."

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.