Annons

175 snöröjningsfordon på vägarna

Nyheter En av dem som kör, Per-Olof Andersson från Svenssons maskinstation, har varit i gång sedan klockan åtta på söndagsmorgonen.
Publicerad 20 december 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
jobbar just nu i skift för att få de skånska vägnätet farbart i snövädret. Det har han gjort i tio års tid och betraktar just nu läget som lugnt. Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån
jobbar just nu i skift för att få de skånska vägnätet farbart i snövädret. Det har han gjort i tio års tid och betraktar just nu läget som lugnt. Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån

En av dem som kör, Per-Olof Andersson från Svenssons maskinstation, har varit i gång sedan klockan åtta på söndagsmorgonen. Frysväskan är med i förarhytten i vilken Per-Olof Andersson suttit sedan klockan åtta på morgonen. I skift dygnet om arbetar han tillsammans med övriga på Svenssons maskinstation i Västra Värlinge med snöröjningen av Söderslätt. Maskinstationen i Västra Värlinge är en av åtskilliga enheter som på uppdrag av Vägverket jobbar med snöröjningen i Skåne. Tillsammans ger det 175 fordon ute på vägarna. Just Per-Olof Andersson fokuserar på vägarna från Bunkeflo i Söder, norr ut till Vellinge och hela vägen till 101:an vid Bröddarp. Skånska Dagbladet möter honom på Hötoftavägen i den nordligaste delen av hans distrikt. – Det är mycket snö, men samtidigt är det rätt lugnt. Det är inte som 1999 då det blåste och vi körde i skift dygnet om. Det gjorde vi till och med på julafton, minns Per-Olof Andersson, och tillägger: – Men det kan klart bli så även till julen i år. Vi får väl se om det fortsätter att snöa. Bilden av att läget är relativt lugnt, men samtidigt intensivt, ger även Vägverkets pressinformatör Malin Bergkvist: – Det är i de södra delarna, framför allt på Söderslätt och Österlen som det är värst väglag. Söder om riksväg 9 i Smygehamn, Abbekås och vidare mot Ystad har det fortsatt att snöa och därför rekommenderar vi ingen att ge sig ut på vägarna.

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons