Annons

Lindberg byter upp sig

Sport Hässleholmaren, som i fjor körde sin första säsong i formelbil och krönte detta med en åttondeplats i SM, har i dagarna skrivit kontrakt med Team BS Motorsport, stallet som i fjor tog hem SM-titeln i Formel Renault.
Sport • Publicerad 2 februari 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Ett toppstall i Formel Renault blir Mattias Lindbergs nya hemvist säsongen 2010. Foto: Jonas Jacobson/arkiv
Ett toppstall i Formel Renault blir Mattias Lindbergs nya hemvist säsongen 2010. Foto: Jonas Jacobson/arkiv

Hässleholmaren, som i fjor körde sin första säsong i formelbil och krönte detta med en åttondeplats i SM, har i dagarna skrivit kontrakt med Team BS Motorsport, stallet som i fjor tog hem SM-titeln i Formel Renault. –Jag kommer till ett team som har massor av rutin och kunskap. Hos BS Motorsport finns det en målmedvetenhet som jag gillar skarpt. Jag kommer helt enkelt att köra i Sveriges bästa Formel Renault-team, säger Mattias Lindberg. Mattias kommer att köra den bil som Daniel Roos vann tio deltävlingar med i fjor och som han testade på Gelleråsen i oktober. – Jag kände direkt att den hade stor potential. Chassiinställningarna var mycket bra, styrningen perfekt och jag kunde hålla högre fart genom kurvorna än jag var van vid från min tidigare bil. Lindberg kommer att köra full SM-serie – åtta tävlingshelger och 16 race totalt. Dessutom planerar man att köra merparten av tävlingarna i den Nordeuropeiska Zonen (NEZ). Mattias själv ligger i hårdträning sedan lång tid tillbaka för att skaffa den toppfysik som behövs för att köra formelbil på denna nivå. Innebandy, basket, styrketräning och löpning står på programmet. Premiärracet är på Knutstorp den 7 maj. Efter läroåret 2009 är det upp till bevis för racingtalangen från Vankiva. – Detta sätter en press på mig, en press att motsvara förväntningarna och att leverera resultat. Men jag vet vad jag kan och jag vet att jag klarar den, säger Mattias Lindberg.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons