Här är snö avfall

Hässleholm Det säger Johan Blom miljöinspektör på miljökontoret i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 1 mars 2010 • Uppdaterad 29 november 2021

Det säger Johan Blom miljöinspektör på miljökontoret i Hässleholm. – Det som tillförs extra där snön läggs är ju en massa extra salt. Andra föroreningar kommer ändå ut i naturen genom vägbanan och diken. Vi har dock fått en del påstötningar varför man lagt snö i vissa område. Bland annat från Bjärnum där man lagt snö utmed Verumsvägen. – Men det är inte från samhället utan det är den snö som tagits bort från cykelstigen. Det är svårt att se några problem i nuläget. Men det är Viktigt att snön inte läggs så att smätvattnet kommer ut i näraliggande vattendrag, säger Johan Blom. Förr var det ju vanligt att man tippade snön dirtekt i sjöar och där det var vatten men detta är numera förbjudet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.