Ingen rår på S 71:s Victor Klügel

Sport Konkurrenterna lämnade Victor bakom sig.
Sport • Publicerad 1 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Konkurrenterna lämnade Victor bakom sig. Tvåan Eddie Lu från Kristianstad var mer än fyra sekunder bakom – och trean och klubbkamraten Timmie Hermansson var hela sju sekunder från guldet. Men det är ändå inte nu Victor Klügel ska vara som bäst. – Nä, formen är väl helt okej men vi har haft uppehåll nu ett tag, säger han. I stället är det i en kvaltävling i Mölndal i Göteborg –som simmaren i maj ska leverera toppresultat. Ett resultat som ska räcka hela vägen till landslaget inför det nordiska ungdomsmästerskapet. – Ja, det är det stora målet det här året, säger 14-åringen. Sedan tidigare har han två USM-medaljer, en från i somras och en från så sent som i december. Båda kom på favoritsträckan bröstsim. – Men det intressanta med Victor är att han gör sina bästa lopp när det verkligen gäller. Han tog till exempel guld i en stor tävling i Berlin för ett år sedan – och vi ska faktiskt ner dit med en buss nästa helg för att tävla igen, säger Jens Persson. S 71 är nämligen inne i en storsatsning. Klubben vill nå topp-tio i Sverige inom en femårsperiod. Ett hårt satt mål – för en klubb som kom på 28:e plats på JSM i Kristianstad för bara några veckor sedan. Men så är också chefstränaren en man som är van vid att sticka ut hakan. Nu var det inte bara Victor Klügel som stod för fina resultat i helgens S 71 Cup. Med tio klubbar (de flesta skånska) och 600 startande i Hässleholm finns det ett antal intressanta resultat värda att nämna. Här kommer ett urval: Familjen Chen, tävlandes för S 71, simmade hem fem medaljer. Jessica tog silver på 100 meter bröstsim, brons på 200 meter medley och guld på 100 meter fjärilsim – medan Philip knep bronset på 100 meter bröstsim, samt var med i det lag som kom tvåa på 4x50 meter frisim (där även Victor Klügel fanns med). Klubbens fixstjärna Daniel Lundahl tog tre pall-platser – men Johannes Kärki, också S 71, var snäppet värre med sina fyra. Tyringes Viktor Christiansson och Emilia Andreasson knep två fina medaljer vardera – i ett mästerskap där även många av Kristianstads, Osbys och SS Delfins simmare visade framfötterna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.