Kristina Lind lämnar fullmäktige

Hässleholm Annars innehåller kristdemokraternas nomineringslista till fullmäktige mest kända namn, med partiledare Robin Gustavsson som toppnamn.
Hässleholm • Publicerad 1 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Annars innehåller kristdemokraternas nomineringslista till fullmäktige mest kända namn, med partiledare Robin Gustavsson som toppnamn. Nomineringskommitténs förslag fastställdes utan ändringar vid Hässleholmsavdelningens årsmöte. – Jag hade gärna sett att Kristina Lind fortsatt, både i fullmäktige och i andra uppgifter, säger Robin Gustavsson. Varför hon slutar får hon förklara själv. Men när det gäller uppdrag utanför fullmäktige har vi inte diskuterat färdigt. De som är nya på listan hamnar långt ifrån valbar plats. Ett känt namn som flyttar fram positionerna är Eva-Marie Lidén som redan är ordinarie i fullmäktige, men som nu går upp på andra plats. De följande på listan är: Christer Caesar, Arne Dahlström, Gunnel Brännström, Zidon Kristensson, Berit Wirödal, Anna Gustavsson, Inge Hallabro och Mikael Andersson. Kristdemokraterna har i dag fem ordinarie och tre ersättare i fullmäktige. Vid årsmötet delades kristdemokraternas Vitsippepris för år 2009 ut till Frida kvinnojour. Motiveringen löd bland annat: "Med stor värme och närhet är Frida en god förebild för hur vi människor bör uppträda mot varandra". Representanter för kvinnojouren medverkade och informerade om sitt arbete. Riksdagsman Otto von Arnold, ledamot i justitieutskottet, informerade om regeringsarbetet och kristdemokraternas arbete i riksdagen. Årsmötet beslöt att göra ett uttalande om att det nu är pensionärernas tur att få del av skattelättnader. Större delen av styrelsen omvaldes med ordförande Robin Gustavsson och vice ordförande Gunnel Brännström i täten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.