Ny port i Hässleholm

Hässleholm Hässleholmsporten kallas det här tidigare Ringcentralen-området som nu ägs av Kunskapsporten AB – Tiden har gått ut när det gäller yttranden när det gäller höghuset och jag håller som bäst på med att sammanställa dessa.
Hässleholm • Publicerad 1 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Hässleholmsporten kallas det här tidigare Ringcentralen-området som nu ägs av Kunskapsporten AB – Tiden har gått ut när det gäller yttranden när det gäller höghuset och jag håller som bäst på med att sammanställa dessa. Det har kommit in en hel del synpunkter, konstaterar planarkitekt Karolin Lilja. Det är trygghetsboende det handlar om och som det är ett stort behov av i kommunen. När detta planarbete är avslutat skall vi sätta igång med ett planförslag över resten av området där det bland annat finns en däckfirma, vulkverkstad och bensinstation med butik. Vad som kommer istället är i dagsläget oklart men att det blir förändringar avviserar Kunskapsportens vd Joakim Ollén. – Tankarna är ju att förnya hela området, att utvec kla hela kvarteret, men hur det hela skall se ut och vad där skall vara för verksamheter är i dagsläget oklart. – Vi kommer så småmingom att prata med de som hyr och har verksamhet i der olika fastigheterna. – Bergendahs har ju visat intresse för att etablera en Citygross-butik i området och det krävs en ganska stor yta för detta, konstaterar Joakim Ollén. – Om den nuvarande verksanheten kommer att vara kvar är oklart. Det finns många tanka om att förnya och utveckla området. Det här kommer att bli väldigt bra, påtalar Joakim Ollén – Kunskapsporten har för övrigt också begärt en prövning om möjligheten att ha kontor och handel i kvarteret. Och detta detaljplanearbete kommer vi att starta ganska omgående, säger Karolin Lilja. Konceptutvecklinhgen när det gäller trygghetsboendet så kommer detta ske i samband med kommunen , omsorgsförvaltningen och Kunskapsporten. I den här första fastigheten kommer att inrymmas 70 lägenheter och därtill serviceutrymmen för kommunens personal. Vidare kommer det att finnas gemensamma utrymmen där de boende kan ha olika gemensamma aktiviteter. – Attraktivt och väl fungerande äldreboende ligger helt i linje med Kunskapsportens ambition att skapa profilfastigheter, där vi engagerar oss i verksamheten och innehållet i våra fastigheter, säger Joakim Ollén.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.