Osby mot kvalserien

Osby –Sannarp var inget bättre motstånd så med lite skärpa kunde vi gjort tvåsiffrigt, säger Osbytränaren.
Osby • Publicerad 1 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

–Sannarp var inget bättre motstånd så med lite skärpa kunde vi gjort tvåsiffrigt, säger Osbytränaren. Stefan Lööw gav Osby ledningen i power play redan efter 1,27 på passning från Ian Drummond. Marcus Gunnarsson gjorde sedan ytterligare ett mål innan perioden var över. – Det märktes i den första perioden att vi inte spelat match på länge, säger Stephen Higgins som menar att hans lag får spela sig i form. I mittenperioden kom ytterligare tre Osbymål. Backen Johan Lindell gjorde 3–0 efter 7,29 dubbelassisterad av Gunnarsson och Ted Svensson. Sex minuter senare blev det 4–0 genom Jamie McKenna som gjorde mål efter pass av landsmannen Drummond. I den 15:e minuten gjorde Marcus Gunnarsson sitt andra mål för kvällen då han assisterad av Filip Nillson och Mikael Andersson kunde sätta 5–0. – Efter de tre målen i den andra perioden var det inte mycket till match, säger Higgins som tyckte det var viktigast att hans lag inte åkte på fler skador. Jamie McKenna gjorde sedan 6–0 tre minuter in på den tredje perioden med assist av Stefan Lööw. Robert Persson fastställde slutresultet till 7–1 en minut från slutet i samarbete med Andreas Lindwall. Osby har inte spelat någon seriematch sedan den 14 februari. Nu blir det desto tätare mellan matcherna. Redan i morgon blir det retur hemma i ishallen mot Sannarp. Skulle de mot all förmodan förlora blir det en tredje match dagen efter. – Viktigt att vi är ödmjuka i morgondagens match, säger Higgins som menar att de själva är sina värsta motståndarna. Blir det vinst mot Sannarp väntar Jonstorp, Trelleborg och IFK Kalmar i en fyralagsserie där segraren får stanna kvar i tvåan. I så fall har Osby ytterligare två matcher denna vecka på fredag och söndag.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.